staklena devica

STAKLENA DEVICA

Ketrin Kukson
Legendarna autorka ljubavnih romana. "Staklena devica" je roman o tajnama, ljubavi i ponosu. Knjige Ketrin Kukson prodate su u više od 130 miliona primeraka, prevedene na 26 jezika, a 17 godina je bila najtraženiji autor u britanskim bibliotekama.

Anabela Lagranž, glavna junakinja knjige "Staklena devica" je bila jedino dete u bogatoj porodici vlasnika fabrike stakla na severoistoku Engleske. Imala je divno detinjstvo, roditelji su je voleli a sluge pristajale na svaki njen hir i samo povremeno se pitala zašto je nikada nisu poveli van kapija njihovog veličanstvenog imanja.
Na svoj deseti rođendan, savladana radoznalošću, otvorila je zabranjena vrata koja su vodila u privatne odaje njenog oca, videla nešto što nije smela, i time pokrenula otkrivanje tajne čuvane dugi niz godina. Kada bude napunila osamnaestu, ova osetljiva i lepa mlada žena, puna želja i ideala, saznaće istinu o svom poreklu i ceo njen svet će se srušiti. Odjednom je prisiljena da iz otmenog okruženja svoje mladosti zaroni u grubo društvo niže klase viktorijanske Engleske, gde je samo njena brza pamet, odlučnost i ljubav čoveka koji živi za nju mogu spasiti od gladi i otvoriti vrata drugačijeg, boljeg života.

„Romani Ketrin Kukson govore o teškoćama i surovosti života, ali i borbi likova da sve to prežive i da tom preživljavanju daju viši smisao. Humor, odlučnost i velikodušnost su vrline ove autorke, koje ona prenosi na svoje junake. U svetu ljubavnih romana, Ketrin Kukson je stvorila svoju teritoriju kojom suvereno vlada.“– Times

Pošalji