sreća za dvoje

SREĆA ZA DVOJE

P. Z. Rajzin
Sreća za dvoje je neobična priča o mladoj ženi Džen koja je uprvo raskinula sa svojim dečkom i tužna je, a Ejden, jedan veoma skup i komplikovan softver, želi da učini sve što može da je usreći. P.Z. Rajzin na simpatičan način opisuje kako će Ejden, pomoću jedinstvenih saznanja o njenim omiljenim pesmama, fotografijama i citatima, pokušati da pronađe pravog čoveka za nju. Ali, želi li Džen da učestvuje u tom planu?

Nemojte nikome da otkrijete, ali Džen je jedan od mojih omiljenih likova.(Mašine ne bi smele da imaju svoje miljenike. Ne pitajte me kako se to dogodilo.)

E pa upravo ta Džen je tužna, a Ejden želi da ona bude srećna. Mislite da je to jednostavna situacija? Džen ima trideset i neku i upravo je raskinula s dečkom, a Ejden je jedan veoma komplikovan i veoma skup softver.

Ejden poznaje Džen u dušu. Budući da ima pristup njenom mobilnom telefonu, tabletu i laptopu, on zna koju pesmu ona najviše voli, koje su joj fotografije omiljene, a može i da nabroji motivacione citate s Tvitera koji je najviše inspirišu. Na osnovu zapažanja i jedinstvenih algoritama, sračunao je da je Džen potreban dostojan ljudski partner (sasvim drugačiji od njenog bezveznog bivšeg momka) i zato bez njenog odobrenja počinje pretragu na internetu da bi pronašao odgovarajućeg kandidata.Samo što Džen uopšte nije raspoložena da igra po Ejdenovom savršenom planu.

Pošalji