sreća u nesreći

SREĆA U NESREĆI

Danijela Stil
U romanu "Sreća u nesreći", mudroj i toploj knjizi Danijele Stil, jedna od njenih najupečatljivijih protagonistkinja otkriva sve čari i nedaće odgajanja tri veoma različite ćerke.

Kao studentkinja na stručnoj praksi u pariskoj galeriji Iza­bela Makavoj upoznaje Patnama Armstronga, bogatog sta­rijeg muškarca blage naravi koji živi povučeno od ostatka sveta. Njen boravak u zamku u Normandiji je doživljaj saz­dan od snova, koji će se raspršiti kad otkrije da je trudna, znajući da brak ne dolazi u obzir.

Vrativši se u Njujork, Izabela započinje novu vezu, za koju se nada da će biti stabilnija, ali ubrzo uviđa da je napravi­la strašnu grešku, posle koje još jednom ostaje samohrana majka.Sa dve male ćerke Izabela neočekivano pronalazi sreću i lju­bav koje joj donose treće dete, bebu veselu i radosnu poput njenog dragog oca. Međutim, život donosi nove promene...Tri ćerke izrastaju u tri veoma različite žene, a Izabela sa svakom od njih ima poseban odnos. Konačnom igrom sud­bine tajna iz prošlosti izlazi na videlo i zbližava majku sa ćerkama, pretvarajući izazovan trenutak u blagoslov.

Pošalji