sova

SOVA

Samuel Bjerk
Nakon velikog uspeha romana „Anđeo u šumi“, stiže nam „Sova“, druga knjiga o Holgeru Munku i Miji Kriger – roman koji je podjednako mračan, zamršen i dobar. Roman „Sova“, sofisticirani, kompleksni psihološki triler, pravo je osveženje.

Uzbudljiv nastavak svetskog bestselera Anđeo u šumi.
Telo problematične tinejdžerke koja je pobegla iz sirotišta pronađeno je u šumi položeno na postelju od perja. Istražitelj Holger Munk pozvan je da sa svojim timom izvrši uviđaj. Ipak, ovakav slučaj zahteva da se timu pridruži zvezda policijske stanice, istražiteljka Mija Kriger, koja se na odsustvu bori sa sopstvenim demonima.
Tim uskoro dolazi do prvog ozbiljnog traga – video-snimka žrtve pre nego što je ubijena. Prizori koje ugledaju više su nego uznemirujući. Ubijena devojka držana je u kavezu kao životinja i mučena.
U međuvremenu Munkova ćerka, Mirijam na zabavi upoznaje neobičnog gosta – strastvenog aktivistu za prava životinja. Privučenaje njegovom harizma, ona ulazi u njegov svet sve više zanemarujući svoju porodicu.Holger i Mija nemaju još mnogo vremena do sledećeg napada ubice.Ovaj sofisticiran, kompleksan psihološki triler pravo je osveženje na sceni kriminalističkih romana.„Pomno ispletena priča u kojoj napetost raste eksponencijalno. Maestralno opisani i motivisani likovi daju posebnu osobenost i težinu ovom romanu.“– Publishers Weekly

Pošalji