sofijin svet

SOFIJIN SVET

Justejn Gorder
Justejin Gorder u knjiz Sofijin svet kroz detektivsku priču predstavlja istoriju filozofije. Sofijin svet je zanimljv i dinamičan i na taj način filozofiju čini mnogo razumljivijom. Gorder je ovu knjigu namenio svim generacijama i kroz nju poziva na buđenje i bori se protiv otupelosti u svakodnevnom životu.

Svetski bestseler, objavljen u tiražu od preko 10 miliona primeraka, izazvao veliko interesovanje i čitalacke publike u Jugoslaviji. Bivši profesor filozofije, Justejn Gorder kroz neobičnu priču detektivskog karaktera zapravo predstavlja čitaocima istoriju filozofije, čineci je tako dostupnom i zanimljivom. Petnaestogodišnja Sofija biva uvedena u "zemlju filozofskih čuda" anonimnim pismima sa pitanjima "Ko si ti?", "Iz čega nastaje svet?", "Koje sile upravljaju tokom istorije?"... Putokaze i smernice u nepoznatoj i zanimljivoj zemlji čuda nude joj razmišljanja i odgovore, kao i pisana istorija filozofije u nastavcima koju u pismima dobija. Ova izuzetna knjiga, namenjena svim generacijama, svojevrsna je borba protiv navikavanja na svet, poziv na budjenje iz usnulosti svakodnevnog život.

Justejn Gorder, SOFIJIN SVET

22.04.2020.

Sofijin svet je savremeni klasik, knjiga za sve generacije prevedena na 60 svetskih jezika i prodata u milionima kopija. Sofijin svet adaptiran je u video igricu, seriju i film. Detaljnije

Pošalji