šmrk

ŠMRK

Teri Pračet
U ovoj komičnoj fatastici Teri Pračet piše o komandantu Gradske straže Semu Vajsu koji odlazi na odmor na selu. Međutim, umesto odmora, on će se naći u situaciji da reši brojna ubistva koja se nižu, iako to nije njegova specijalnost. Ipak, Sem je dovitljiv i lukav, tako da se hvata u koštac sa situacijom. Čitaoci će se iskreno zabaviti čitajući Šmrk, uživajući pri tome u ciničnom Pračetovom humoru.

Roman o Disksvetu
Opšte je poznata istina da će svaki policajac koji ode na odmor jedva stići i da otvori kofer pre nego što naleti na prvi leš.
Sem Vajms, komandant Gradske straže Ank-Morporka, naivno odlazi na prijatan seoski odmor, ali kad je Vajms u pitanju, ni običan leš iz ormara nije dovoljan. Ne, leševi se samo gomilaju – a tu je još jedan prastari zločin, jeziviji od ubistva.
To nije Vajmsova nadležnost, i nije Vajmsova specijalnost, i on tu nije svoj na svome; nema pojma šta da radi, a nema ni sendvič sa slaninom. Ipak, ono što ima jeste lukavstvo. A ako je već počinjen zločin, onda mora biti i rešenja, mora biti potere i mora biti kazne.Kažu da su na kraju svi gresi oprošteni.Ipak, nisu baš svi…„Krajnje ozbiljna komedija i vrlo stvarna i relevantna fantastika. Istovremeno urnebesno cinična, praktična i puna ideala.“ Independent„Besprekorno osmišljena i napisana komična fantastika. Neverovatno. Divno. Fantastično.“ Daily Mail„Prikriveni omaži Džejn Ostin i policijskim serijama.“ Publishers Weekly„Niko ne piše smešniju fantastiku od Pračeta.“ Booklist

Pošalji