novo
smit veson

SMIT & VESON

Alesandro Bariko
"Smit & Veson" je neobična knjiga autora Alesandra Barika koja nas vodi u svet avanturizma i bunta. Priča prati sudbinu Tom Smita i Džerija Vesona, dvojice pustolova i lopova, koji su se sreli nedaleko od Nijagarinih vodopada 1902. godine. Njihova sudbina postaje ključna u ostvarivanju ambiciozne ideje mlade novinarke Rejčel Grin, koja želi napisati priču za pamćenje i pobediti banalnost života. Potrebno je samo bure piva da bi se pokrenula nesvakidašnja misija – spuštanje niz Nijagarine vodopade u buretu piva. Svet je spreman za ovu neviđenu avanturu, ali ostaje pitanje hoće li Rejčel biti ta koja će ispričati ovu priču koja će ostati urezana u istoriju. "Smit & Veson" je priča o hrabrosti, avanturizmu i traženju smisla u svetu prepunom izazova.

Očekivali smo sijaset stvari od života, nismo ostvarili ništa, vrtimo se dole oko nule, i to radimo u šupku gde nas veličanstveni vodopad svakodnevno podseća da je beda ljudski izum, a veličina normalan tok stvari sveta.
*
Tom Smit i Džeri Veson susreli su se nedaleko od Nijagarinih vodopada 1902. godine. U njihovim imenima i prezimenima nalazi se sudbina neobičnog poduhvata. A ideja dolazi sa Rejčel, veoma mladom novinarkom, koja želi priču za pamćenje i koja zna da može da napiše tu priču. Potreban joj je podvig koji bi pobedio banalnost života, i ona je spremna. Smit i Veson, pustolovi i lopovi, neophodni su za realizaciju misije iznikle iz mašte, avanturizma i bunta jedne mlade devojke. Dovoljno je bure piva pa da vas ponesu struja i opijenost vodenim ambisom. Niko to nikada nije uradio. Niko se nije spustio niz Nijagarine vodopade u buretu piva. Vest se širi. Ljudi stižu. Svet je spreman. Posle 21. juna 1902. svi će znati ime Rejčel Grin. Da li će ona biti ta koja će ispričati priču?

Pošalji