smisao života jednog psa

SMISAO ŽIVOTA JEDNOG PSA

Brus Kameron

Nakon što se ponovo rodi, ovoga puta kao zlatni retriver, zbunjeni Bejli shvata da je dobio priliku da proživi još jedan život u porodici dečaka Itana. Pripovedajući nam o životnim nevoljama i radostima, te velikoj uzajamnoj ljubavi između njega i dečaka, Bejli nam govori i o svojoj potrazi za smislom postojanja, koji pronalazi u nastojanju da bude dobar pas.

Ali odgovor na večno pitanje zahteva bezbroj života – Bejli ponovo otvara oči po prvi put, i užasne se kad shvati da je opet štene, da je ženka i da se zove Eli.

Prikazujući svet viđen iz perspektive psa, ovaj roman je neobična priča o ljudima i njihovim najboljim prijateljima, u kojoj je autor uspeo da majstorski izbalansira komične i veoma emotivne prizore.

Pas ili mačka? Šta odabir kućnog ljubimca govori o vama?

13.10.2021.

Životinje su sada postale sastavni deo domaćinstva. Kaže se da su mačke toliko inteligentne da mogu da prepoznaju emocije svog gazde. Psi su uvek bili kategorisani kao najbolji čovekovi prijatelji jer su lojalni i šire radost i sreću gde god da idu. Važnost ljubimaca je danas tolika, da se životinje sada obučavaju da pružaju emocionalnu podršku ljudima koji su u depresiji ili se bore sa teškim zdravstvenim stanjima. Mada, mnogi ljudi žele krznenog saputnika sa ličnošću koja odgovara njihovoj. Iako svakako razumemo vezu između ljudskih parova, da li razumemo vezu životinja i ljudi? Da li je imati kućnog ljubimca dobro i za vaše zdravlje? Detaljnije

Pošalji