smiraj

SMIRAJ

Dafni Kalotaj
Dafni Kalotaj nam donosi duboku priču o odnosima koje biramo ili zanemarujemo, kao i onih zbog kojih smo spremni i lažno da se predstavljamo. Smiraj je roman o prijateljstvu dve neobične junakinje koje se nakon razdvajanja u detinjstvu, ponovo sreću posle dvadeset godina, kada Mim kreće u potragu za Kirom za koju je čula da je nestala iz sedišta nevladine organizacije.

Autorka bestselera Ruska zima

„Dafni Kalotaj sjajno piše o čežnjama ljudi za bliskošći i sigurnim uporištem u životu.“ Booklist

Koliko daleko biste otišli da pomognete prijatelju?

Kada prvi put sretnemo Mim, ona je tek diplomirala i skriva činjenice o svom skromnom poreklu da bi se družila sa Kirom, plesačicom iz privilegovane porodice. Međutim, jedan nesrećan slučaj će ih potpuno razdvojiti.

Dvadeset godina kasnije Kira nestaje iz sedišta nevladine organizacije u Džalalabadu, a Mim, osamljena u ruralnoj Novoj Engleskoj, kreće na put da je pronađe.

Između Menhetna devedesetih godina XX veka i istočnog Avganistana 2012, roman Smiraj govori o prijateljstvu dve neobične heroine koje će im potpuno promeniti život. Putovanjem u nepoznato Smiraj uspeva da se u našim odnosima sa drugima ogleda trenutak u kojem živimo..

„Divan roman o odnosima koje biramo, odnosima koje zanemarujemo, i onima zbog kojih se lažno predstavljamo.“ LitHub

„Bogat i slojevit roman… Autorkin osećaj za prostor – fizički kao i emocionalni – neverovatan je kao i portret prijateljstva između ove dve žene.“ Boston Globe

„Roman uspešno postavlja važna pitanja o odlukama koje donosimo na intimnom i globalnom planu i njihovim posledicama.“ Publishers Weekly
 

Pošalji