slavljenica

SLAVLJENICA

Penelopi Daglas
Džordan, glavna junakinja romana "Slavljenica" i njen dečko su izbačeni iz svog stana i nemaju gde da odu, pa odlaze da žive kod njegovog otuđenog oca, Pajka. Međutim, Pajk je bio zgodan stranac kojeg je Džordan srela ranije te iste noći. Knjiga "Slavljenica" je knjiga u kojoj se autorka Penelopi Daglas, kreće kroz jednu tabu temu. 

DŽORDAN
PRIMIO ME JE U SVOJU KUĆU KAD NISAM IMALA GDE DA ODEM.
Ne iskorišćava me, ne povređuje i ne zapostavlja. Sluša me, štiti i primećuje. Osećam njegov pogled dok doručkujemo, a srce mi uzbuđeno lupa kad čujem da se posle posla uparkirava ispred kuće.
MORAM TO DA SPREČIM. NE SMEM DA DOZVOLIM DA SE TO DESI.
Sestra mi je jednom rekla da dobri muškarci ne postoje, a ako slučajno naletim na nekog, verovatno će već biti zauzet. Samo što Pajk Loson nije zauzet.
JA SAM.
PAJK
PRIMIO SAM JE U SVOJU KUĆU JER SAM HTEO DA POMOGNEM.
Kako je vreme prolazilo, postajalo je sve teže. Moram da prestanem da mislim na nju i da zadržavam dah kad god naletim na nju u kući. Ne smem da joj priđem, a ne bih smeo ni da želim.Ne smemo tome da se prepustimo. Njoj je tek devetnaest, a meni trideset osam godina. I otac sam njenog dečka. NAŽALOST, OBOJE SU SE UPRAVO USELILI KOD MENE.

Kontroverzna tema u knjizi "Slavljenica" je činjenica da je to ljubavna priča između 19-godišnje mlade žene i 38-godišnjeg muškarca.

 

Pošalji