slatki rastanak

SLATKI RASTANAK

Dejvid Nikols
Autor bestselera Jedan dan
Čarli upoznaje Fren...
Jedno leto promeniće mu život.
Godina je 1997, a Čarli je jedan od onih dečaka koje kasnije ne prepoznajete na odeljenskim fotografijama. Nije dobro prošao na maturskom ispitu. Kod kuće se stara o ocu mada bi trebalo da je obrnuto, a ako uopšte i pomišlja na budućnost, čini to sa zebnjom.
Tada u njegov život uleće Fren Fišer, i u Čarliju se neočekivano budi nada.
Ipak, ako želi da bude s Fren, Čarli mora da prihvati izazov zbog kog će možda izgubiti poštovanje drugova i postati sasvim drugačija osoba. Mora da se pridruži Trupi. Pozorišnoj trupi. A ako vam Trupa zvuči kao neka sekta, istina je još gora.
Cena nade je, čini se,Šekspir.Potresan, smešan, očaravajući, razoran, Slatki rastanak je tragikomedija o džombastom putu koji nas vodi u odraslo doba, hvalospev snazi prijateljstva koje vraća u život i onoj kratkoj, zaslepljujućoj eksploziji prve ljubavi u koju možemo neposredno gledati tek naknadno, kad dogori.„Ono najređe i najpoželjnije književno dostignuće: popularan, a istovremeno ozbiljan i valjan roman, bestseler koji poseduje trajnu vrednost.“ Observer„Pravi trijumf... nostalgija tako snažna da ćete je osetiti u stomaku, gotovo će vas vratiti kroz vreme.“ Sunday Times„Iako će čitaocima srce svakako brže lupati i radnja će im zaokupiti pažnju na aerodromima tokom kašnjenja letova ili kišnih dana kada ne mogu na plažu, Slatki rastanak nije eskapistička maštarija. Priča o Čarliju i Fren ostaće sa vama dugo nakon što vam koža pocrni i opet posvetli.“ Telegraph„Saosećajan, inteligentan prikaz sirovog bola i usamljenosti jednog mladića, zatim onog ovozemaljskog čuda koje nazivamo ljubavlju i večne snage Šekspirovih reči.“ Spectator
Pošalji