škola života

ŠKOLA ŽIVOTA

Bruno Šimleša
Vaš život nije generalna proba! Knjiga "Škola života" poziva na akciju, apeluje da se ne pomirite sa životom koji vas ne zadovoljava i koji ne zaslužujete, te nudi alate koji su provereni u praksi - navodi u pregovoru Bruno Šimleša, autor nekoliko bestselera. Iskustva u radu s ljudima pomogla su mu da otkrije šta zaista funkcioniše u praksi jer svima nam je jasna teorija, ali ne znamo da je sprovedemo u praksi. Naravno, knjiga ne može živeti i ne može donositi odluke umesto vas, ali može pružiti inspiraciju i alate za stvaranje željenog života!

U knjizi "Škola života" ćete pronaći ono što vas nisu naučili kod kuće i tokom školovanja: Kako izgraditi mudar i zdrav odnos prema sebi? Zašto bol jeste, a patnja nije sastavni deo života? Zašto se oni koji uporno negiraju sebe lakše razboljevaju? Kako pozitivno razmišljanje može negativno uticati na naš život?
Nakon Ljubavologije (2016) ovo je druga Šimlešina knjiga objavljena u Psihopolisu. U obe knjige autor razbija predrasude o literaturi samopomoći, jer ne pojednostavljuje stvarnost, ne potcenjuje inteligenciju čitaoca i ne nudi revolucionarna rešenja u tri jednostavna koraka.

PUTOVANJE OD ŽIVOTARENJA DO KVALITETNOG, ISPUNJUJUĆEG ŽIVOTA

  • Zašto su alati srca i uma najvažniji predmeti u školi života?
  • Zašto je odluka najbitnija za neku promenu?
  • Šta je važnije: zdrava duša ili zdravo telo?
  • Kada prosuđujemo, a kada osuđujemo?
  • Kako da slavite svoje uspehe, a da ne budete neskromni?

Zašto pristajati na manje od naših minimalnih zahteva, kada je moguće promišljanjem promeniti vlastiti pogled na sebe, druge i svet? Odgovornost prema sebi počinje kada, kao što kaže autor, shvatimo da: "Vaš život nije generalna proba."

Dr Zoran Milivojević, psihoterapeut i pisac

Pošalji