skandar i krađa jednoroga

SKANDAR I KRAĐA JEDNOROGA

A. F. Stedman
Neverovatni junaci, mnogo magije, neukroćena bića i dosta napetih trka. Upustite se u još jednu avanturu, za koju mnogi veruju da je verodostojni naslednik Harija Potera.

Rukopis ove knjige je napravio veliku buru u svetu izdavaštva kada je Sony Pictures u istorijskom nadmetanju otkupio prava za ekranizaciju ovog još ne objavljenog teksta verujući da je dostojan naslednik Hari Potera.

Spremite se za neverovatne junake, divlju magiju, vazdušne bitke, drevne tajne, napete trke i neobuzdane jednoroge u epskoj avanturi od koje zastaje dah!

Skandar Smit je oduvek želeo samo jedno - da bude jahač jednoroga.Da bude među retkim izabranicima koji će izleći jednoroga i povezati se s njim za celi život. Sa kojim će zajedno uvežbavati sve što trkači treba da znaju i onda se nadmetati sa drugima za slavu. Da bude junak.I baš kad je Skandarov san počeo da se ostvaruje, sve kreće nizbrdo, u smeru opasnijem nego što je Skandar mogao i da nasluti. Mračan, izopačen neprijatelj krade najmoćnijeg ostrvskog jednoroga i kako pretnja raste, Skandar otkriva tajnu koja preti da uruši čitav poznati svet . . .Kao u mirnom sreditšu mrkle oluje, iz uskovitlanog crnog dima pomaljali su se strašni jednorozi. Za njima je grmelo i sevalo sve dole do zemlje. Vinite se među heroje i jednoroge kakve do sada niste videli.

Pošalji

SKANDAR I KRAĐA JEDNOROGA

Jelena
★★★★★
24.07.2022.
Knjiga namenjena deci ili bolje da kažem mladima, ali ja ništa manje nisam uživala u ovom novom magičnom svetu gde jednorozi nisu roze ili plavi, već ogromni, jedu živo meso i pršte od magije, te se uz predodređeno povezivanje sa svojim jahačima mogu kontrolisati. Ostrvo, na kome se jednorozi izležu iz jaja, se nalazi negde u blizini Engleske, te su Ostrvljani usled malobrojnog stanovništva odlučili da i deca sa kopna mogu, ukoliko im je jednorog sudbinom namenjen, da dođu na ostrvo na obuku za jahača i učestvuju u Haos kupu koji je vrhunac na kome se jednorog i njegov jahač mogu dokazati. Možda ovako ispričano zvuči lako, ali nikako nije. Deca na kopnu prolaze težak ispit, a ništa nije sigurno dok im se vrata izlegališta ne otvore, pa i tada samo izleganje je veoma bolan čin. Skandarova starija sestra nije uspela da dođe do ostrva i njegova tročlana porodica sve nade polaže u njega. Njega koji je maltretiran u školi, koji nema prijatelja, jednom rečju autsajder. Ja sam toliko uživala u čitanju i sada ne mogu da dočekam drugi deo. Autorka je stvorila divan novi svet koji je pomešan sa našim, pa utoliko realniji. Ona divno piše uz savršenu dozu humora , pa se stranice brzo i lako listaju. Sam prolog me je toliko naglo uvukao u knjigu, zaista ne pamtim kada mi se poslednji put tako nešto desilo. Nakon toga upoznavanje Skandarove porodice i njegovog života je stvorilo jaku vezu sa njim, da ne govorim o načinu njegovog dolaska na ostrvo i svemu što sledi. Priča puna magije, divnog prijateljstva i sasvim neočekivan i iznenađujuć kraj.