sjajno mjesto za nesreću

SJAJNO MJESTO ZA NESREĆU

Damir Karakaš
Sjajno mjesto za nesreću Damira Karakaša predstavlja roman o izazovima želja i sopstvenog ostvarenja u savremenom svetu. Sjajno mjesto za nesreću prati mladog umetnika koji se bori za svoje mesto na mapi savremene Evrope.

Junak Sjajnog mjesta za nesreću preživljava kao ulični karikaturista, ali on je zapravo mladi, nadobudni hrvatski pisac koji je došao u Pariz da uspije. Ovaj život na putu trebalo bi da bude samo privremen, ali inercija svakodnevnog preživljavanja junaka sve dublje gura prema trbuhu Pariza i njegovim živopisnim likovima. Ovo je roman o novoj Europi i starim odnosima moći, roman s dna Europske unije gdje se emigrantski puk snalazi kako zna: neki rade na crno za dvojicu, neki razmatraju druge, još manje legalne opcije... Karakaš je napisao moćnu knjigu, čitku i dinamičnu, sočnu i na svoj način emotivnu.

Damir Karakaš, PROSLAVA

01.10.2019.

Nakon što nas je u prošlom romanu „Sjećanje šume“ ostavio na ivici šume da razmišljamo o daljoj sudbini glavnog junaka Karakaš nas u „Proslavi“ vodi još dalje među drveće trudeći se da nas izuzetno veštim pisanjem zavede da što duže od tog drveća ne sagledamo šumu. Detaljnije

Pošalji