sjajno mjesto za nesreću

SJAJNO MJESTO ZA NESREĆU

Damir Karakaš
Sjajno mjesto za nesreću Damira Karakaša predstavlja roman o izazovima želja i sopstvenog ostvarenja u savremenom svetu. Sjajno mjesto za nesreću prati mladog umetnika koji se bori za svoje mesto na mapi savremene Evrope.
Podelite:

Junak Sjajnog mjesta za nesreću preživljava kao ulični karikaturista, ali on je zapravo mladi, nadobudni hrvatski pisac koji je došao u Pariz da uspije. Ovaj život na putu trebalo bi da bude samo privremen, ali inercija svakodnevnog preživljavanja junaka sve dublje gura prema trbuhu Pariza i njegovim živopisnim likovima. Ovo je roman o novoj Europi i starim odnosima moći, roman s dna Europske unije gdje se emigrantski puk snalazi kako zna: neki rade na crno za dvojicu, neki razmatraju druge, još manje legalne opcije... Karakaš je napisao moćnu knjigu, čitku i dinamičnu, sočnu i na svoj način emotivnu.

Damir Karakaš, PROSLAVA

01.10.2019.

Nakon što nas je u prošlom romanu „Sjećanje šume“ ostavio na ivici šume da razmišljamo o daljoj sudbini glavnog junaka Karakaš nas u „Proslavi“ vodi još dalje među drveće trudeći se da nas izuzetno veštim pisanjem zavede da što duže od tog drveća ne sagledamo šumu. Detaljnije

Pošalji