sitnice koje život znače

SITNICE KOJE ŽIVOT ZNAČE

Lorenco Marone
Sitnice koje život znače italijanskog pisca Lorenca Maronea je dirjiva i simpatična priča o starom džangrizalu koji pred sam kraj života dobija želju da iz korena promeni svoj karakter. Sitnice koje život znače je roman o ljubavi, prijateljstvu i pomoći.

Zovem se Čezare Anuncijata, imam sedamdeset sedam godina i protraćio sam sedamdeset dve godine i sto jedanaest dana. Potom sam shvatio da je došao trenutak da istinski uživam u stečenom poštovanju.

Usamljeni cinik Čezare penzionerske dane provodi mirno, uz alkohol i džangrizanje, u društvu vremešne prostitutke Rosane. Nikada nije preterano mario za ljude oko sebe, ali sada, na zalasku života, postaje svestan patnji s kojima se suočavaju njemu bliske osobe: njegova ćerka ima probleme u braku i to ne želi da prizna. Dante, njegov sin je gej i nikada mu to nije rekao.

Put oko sveta: Vespom kroz istoriju italijanske književnosti

14.07.2021.

Italija, čuvena „Čizma“ – Zemlja renesanse, mode, umetnosti, vrhunskog kulinarstva i najlepše muzike, svetu književnosti je dala toliko da bez autora sa Apeninskog poluostrva ne bi bio ni približno isti. Ko su najvažniji autori i koje knjige ne smete da propustite kako biste upoznali književnost nastalu u postojbini Rimskog carstva? Detaljnije

Pošalji