sirena sa crne konče

SIRENA SA CRNE KONČE

Monik Rofi
Knjiga "Sirena sa Crne Konče" je nova knjiga autorke Monik Rofi i ovo je bezvremena priča o povratku, ljubavi, izlečenju i preživljavanju.

Jednog aprila, blizu obale ostrva Crna Konča, Dejvid je pevušio u svom čamcu iščekujući da nešto zatrese njegove štapove za pecanje. Iznenada, u vodi stvorila neobična mlada žena, mitsko stvorenje, sirena po imenu Ajkaja. Nekada davno, ljubomorne žene sa ostrva proklele su lepu devojku da večno živi u telu ribe. Iako ju je video na tren nije je mogao zaboreviti. Danima se vraćao se na isto mesto dok je nije ponovo video.

Jednog dana ulovili su je američki turisti. Dejvid, glavni junak knjige "Sirena sa Crne Konče" će je spasti i sakriti u svom domu otkrivajući da se ona polako ponovo pretvara u ženu. On mora da zadobije njeno poverenje, a Ajkaja da nauči šta to znači biti čovek posle mnogo vekova usamljenosti. Dok se zaljubljuju jedno u drugo prolaze kroz brojne opasnosti ali i radosti. Ipak, nad njima neprekidno lebdi pitanje da li će nekadašnja sirena uspeti da izbegne svoju kletvu?

Pošalji