sin crnog četvrtka

SIN CRNOG ČETVRTKA

Alehandro Žodorovski
Sin crnog četvrtka nam stiže od autora Alehandra Hodorovskog u kojoj piše o svojim ranim godinama u Čileu tridesetih. On stvara priču punu čudesa, humora, magije, pa i užasa koja prevazilazi i naše naluđe snove. Ovaj uzbudljivi roman nam još jednom pokazuje veličinu ovog pisca poznatog, pre svega, po knjizi Gde ptica peva.

U knjizi Gde ptica peva najlepše – vizionarskom autobiografskom romanu, koji je NPR uporedio sa Sto godina samoće i nazvao ga otelotvorenom genijalnom nadrealnom vizijom – usred fantastične gungule cirkusa, tarota, katoličkog i jevrejskog misticizma, seksualne ekstravagancije, političkog nasilja i duha mudrog rabina koji služi kao savetnik pratili smo pretke Hodorovskog koji su prebegli u Čile. Sada, u knjizi Sin crnog četvrtka, sam Hodorovski preuzima glavnu ulogu dok nas uvodi u nezaboravni ansambl njegovih ranih godina u Čileu tridesetih.
Baš kao što čini u svim medijima od filma do stripa, od mističke filozofije do fikcije, Hodorovski i ovde prikazuje svoju neograničenu sposobnost stvaranja univerzuma punog čudesa, užasa, humora, magije i kosmičke istine koji premašuju naše najluđe snove. Sin crnog četvrtka je uzbudljiv roman jednog od naših najdragocenijih majstora.

Pošalji