sin crnog četvrtka

SIN CRNOG ČETVRTKA

Alehandro Hodorovski
Sin crnog četvrtka nam stiže od autora Alehandra Hodorovskog u kojoj piše o svojim ranim godinama u Čileu tridesetih. On stvara priču punu čudesa, humora, magije, pa i užasa koja prevazilazi i naše naluđe snove. Ovaj uzbudljivi roman nam još jednom pokazuje veličinu ovog pisca poznatog, pre svega, po knjizi Gde ptica peva.

U knjizi Gde ptica peva najlepše – vizionarskom autobiografskom romanu, koji je NPR uporedio sa Sto godina samoće i nazvao ga otelotvorenom genijalnom nadrealnom vizijom – usred fantastične gungule cirkusa, tarota, katoličkog i jevrejskog misticizma, seksualne ekstravagancije, političkog nasilja i duha mudrog rabina koji služi kao savetnik pratili smo pretke Hodorovskog koji su prebegli u Čile. Sada, u knjizi Sin crnog četvrtka, sam Hodorovski preuzima glavnu ulogu dok nas uvodi u nezaboravni ansambl njegovih ranih godina u Čileu tridesetih.
Baš kao što čini u svim medijima od filma do stripa, od mističke filozofije do fikcije, Hodorovski i ovde prikazuje svoju neograničenu sposobnost stvaranja univerzuma punog čudesa, užasa, humora, magije i kosmičke istine koji premašuju naše najluđe snove. Sin crnog četvrtka je uzbudljiv roman jednog od naših najdragocenijih majstora.

Učitelj i čarobnice, Alehandro Hodorovski

01.09.2021.

Prosvetljenje nije stvar. Nije ni cilj, ni koncept. To nije nešto što se dobija. To je metamorfoza… Kada bi gusenica mislila da je leptir, koji iz nje nastaje, zapravo samo krila i antene koje joj izrastu, leptira ne bi bilo. Gusenica mora da prihvati da će da nestane, da će da se preobrazi. Kada divni insekt poleti, u njemu ne ostaje ništa od gusenice. Detaljnije

Pošalji