sezona uragana

SEZONA URAGANA

Fernanda Melčor
Vještica je mrtva! Već na prvim stranicama romana „Sezona uragana”, čija je radnja smještena u La Matosu, fiktivni meksički gradić, saznajemo da je grupa djece u obližnjem kanalu otkrila leš u stanju raspada koji pripada osobi koju su svi znali kao Vješticu.

Svako poglavlje romana „Sezona uragana”, a ukupno ih je osam, usmjereno je na jedan od likova i njihov odnos s ubijenom Vješticom. Poglavlja su sastavljena iz jednog bloka teksta i napisana su upotrebom kolokvijalnog jezika koji uključuje i odlike meksičke usmene tradicije. Narativni stil za koji se autorka odlučila inspirisan je stilom Gabrijela Garsije Markesa u njegovom romanu „Patrijarhova jesen”. Fernanda Melčor je na ideju za pisanje ovog romana došla nakon što je pročitala izvještaj o ubistvu žene čije je tijelo otkriveno u kanalu u ruralnom dijelu Verakruza. Zločin je počinio muškarac koji je tvrdio da je ubio ženu jer je pokušala da ga opčini. „Sezona uragana” donosi nam nesvakidašnju ali virtuozno ispripovijedanu priču o brutalnosti, izopačenosti i nasilju.

Paradajs na Ivaninoj polici

07.12.2022.

Unutar luksuznog stambenog kompleksa Paradajs, dvojica neprilagođenih tinejdžera se krišom sastaju i provode vreme opijajući se, deleći mračne fantazije i kujući planove koji bi ih mogli odvesti ka ostvarenju snova, a šta o ovom ostvarenju misli Ivana i koja su njena zapažanja, pročitajte u nastavku teksta. Detaljnije

Pošalji