vukovi i pastiri

VUKOVI I PASTIRI

Tajana Poterjahin
U romanu "Vukovi i pastiri" autorke Tajane Poterjahin, pratimo sudbinu sanitetskog majora Milana Nestorovića koji se 1942. godine, po nalogu generala Nedića, vraća u zavičaj kako bi radio u domu za izbeglu decu u Mataruškoj Banji.

Milanova prošlost je obavijena tugom i misterijama: izgubljena veza s majkom, zagonetna očeva smrt, tragični gubitak noge u Velikom ratu i bolno razdvajanje od jedine voljene žene. Sve to ga je oblikovalo u tvrdu i emocionalno zatvorenu osobu.

No, suočavajući se s hororima rata, glađu, i patnjama dece u domu, Milan je primoran da preispita svoje uverenja o ratu, odanosti i ljubavi. Dok godine rata protiču, on postaje stub doma koji pruža utočište hiljadama srpskih dečaka i devojčica. Njegovo srce će osvojiti tri različite žene, dok ga nemiri vremena stavljaju u opasnost od četnika, komunista i Nemaca. No, njegova najveća borba je unutrašnja, s mržnjom koja ga je dugo vodila. Suočavajući se s istinskim neprijateljima i otkrićima iz prošlosti, Milan će shvatiti duboko značenje očevog zaveta.

Pošalji

VUKOVI I PASTIRI

Tanja
★★★★★
21.03.2024.
Odlična knjiga