savršenstva

SAVRŠENSTVA

Vinčenco Latroniko
Ana i Tom su par digitalnih nomada i kreativnih hipstera koji su u kasnim dvadesetim emigrirali iz Italije u Berlin. Njihov život ovekovečen je slikama skladnih boja, gde je sve perfektno kadrirano i aranžirano. Dobro došli u skladni svet Vinčenca Latronika i knjigu Savršenstva.

Svi žele Anin i Tomov život: kreativan posao bez previše ograničenja, prozračan stan pun biljaka, strast prema hrani i progresivnoj politici, odnos otvoren za seksualne eksperimente, dovoljno novca da putuju, izlasci koji traju do jutra. Međutim, u životu nalik fotografiji savršenih boja i kompozicije, Ana i Tom se ipak osećaju zarobljenima, mučeni dubokim nezadovoljstvom čiji uzrok ne mogu da dokuče, gonjeni osećajem da im nedostaje… nešto. Ali šta je potrebno da budu srećni?

U provokativnom portretu čitave generacije čiji je život omeđen slikama na društvenim mrežama, Vinčenco Latroniko progovara o željama i razočaranjima, o oprečnosti slike koju imamo o sebi i one koju prikazujemo drugima, i donosi lucidnu i pomalo gorku priču o potrazi za srećom u svetu gde je autentičnost sve ređa.

Od Berlina do Portugala

15.08.2023.

Ana i Tom su par digitalnih nomada i kreativnih hipstera koji su u kasnim dvadesetim emigrirali iz Italije u Berlin. Njihov život ovekovečen je slikama skladnih boja, gde je sve perfektno kadrirano i aranžirano. Dobro došli u skladni svet Vinčenca Latronika i knjigu Savršenstva. Detaljnije

Pošalji