sav moj bol 2 izdanje cd neko nas posmatra , ekv

SAV MOJ BOL. 2. IZDANJE + CD "NEKO NAS POSMATRA", EKV

Lidija Nikolić

Knjiga „Sav moj bol” predstavlja panoramu literarnih dela, novinskih tekstova, književno-naučnih i stručnih radova i fotografija posvećenih jednoj od najuticajnijih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Oko pedeset autora iz čitavog regiona, poznatih umetnika, pesnika, pripovedača, romanopisaca, novinara i muzičara, svedoče svojim delima o tragu koji su „Ekatarina Velika”, njeni članovi i njihova muzika ostavili u oblasti pisane reči.

Stoga je jedan od ciljeva i namera ovog tematskog izbora da predoči na koji način su oni poslužili kao inspiracija u literaturi i od stvarnih ličnosti postali književni likovi.

U osam poglavlja, naslovljenih stihovima pesama EKV-a, sabrane su priče, pesme, kompozicije, odlomci iz knjiga, eseji i tekstovi iz novina i sa Interneta, pisma i mejlovi, književne pozajmice i stručni radovi iz raznih oblasti.

Umesto planiranog, a nesnimljenog albuma EKV-a pod naslovom „Zajedno”, u ovom zborniku radova su zajedno svi oni koji su na dostojan način svojim rečima ovekovečili svoja osećanja i sećanja na „Ekatarinu Veliku”, njenu muziku i muzičare.

********

Album „Neko nas posmatra“ objavljen je 1993. godine i producirao ga je Milan Mladenović. Gosti na albumu su Srđan Žika Todorović na bubnju i Tanja Jovićević kao prateći vokal.

 

EKV (interpretatori) su:

Milan Mladenović, Margita Stefanović,

Dragiša Uskoković, Marko Milivojević.

Spisak autora čija su dela korišćena:

Milan Mladenović, Margita Stefanović,

Dragiša Uskoković, Marko Milivojević,

Dado Topić.

 

Tracklist


1 Neko Nas Posmatra
2 Istina Mašina
3 Ne
4 Zajedno
5 Anestezija
6 Just Let Me Play Some Modern R'n'R Music
7 Hej Mama
8 Bežimo U Mrak
9 Jadransko More
10 Ponos
+ BONUS TRACK
|
Ovo je jedini album ovog velikog benda na kome se nalazi obradjena pesma, a u pitanju je „Istina mašina“ rok grupe „Tajm“. Neki smatraju da je ovaj gest bio tribjut muzičaru Dadi Topiću. Album „Neko nas posmatra“ objavljen je 1993. godine i producirao ga je Milan Mladenović. Gosti na albumu su Srđan Žika Todorović na bubnju i Tanja Jovićević kao prateći vokal.

Pošalji