sav moj bol 2 izdanje cd ljubav , ekv

SAV MOJ BOL. 2. IZDANJE + CD "LJUBAV", EKV

Lidija Nikolić

Knjiga „Sav moj bol” predstavlja panoramu literarnih dela, novinskih tekstova, književno-naučnih i stručnih radova i fotografija posvećenih jednoj od najuticajnijih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Oko pedeset autora iz čitavog regiona, poznatih umetnika, pesnika, pripovedača, romanopisaca, novinara i muzičara, svedoče svojim delima o tragu koji su „Ekatarina Velika”, njeni članovi i njihova muzika ostavili u oblasti pisane reči.

Stoga je jedan od ciljeva i namera ovog tematskog izbora da predoči na koji način su oni poslužili kao inspiracija u literaturi i od stvarnih ličnosti postali književni likovi.

U osam poglavlja, naslovljenih stihovima pesama EKV-a, sabrane su priče, pesme, kompozicije, odlomci iz knjiga, eseji i tekstovi iz novina i sa Interneta, pisma i mejlovi, književne pozajmice i stručni radovi iz raznih oblasti.

Umesto planiranog, a nesnimljenog albuma EKV-a pod naslovom „Zajedno”, u ovom zborniku radova su zajedno svi oni koji su na dostojan način svojim rečima ovekovečili svoja osećanja i sećanja na „Ekatarinu Veliku”, njenu muziku i muzičare.

*********

„Ljubav“ je četvrti studijski album grupe Ekatarina Velika. Objavljen je 1987. godine. To je prvi album na kome bend sarađuje sa australijskim muzičarem i producentom Teodorom Janijem.
Kritika kaže da je ovo jedan od najboljih albuma u istoriji jugoslovenske rok sceni.
Materijal je remasterizovan i publika može očekivati strari zvuk u novom ruhu.

 

EKV (interpretatori) su:

Milan Mladenović, Margita Stefanović,

Bojan Pečar, Žika Todorović.

Spisak autora čija su dela korišćena:

Milan Mladenović, Margita Stefanović,

Bojan Pečar, Žika Todorović

 

Tracklist


1 Zemlja
2 Pored Mene
3 Ljubav
4 7 Dana
5 Voda
6 Prvi I Poslednji Dan
7 Ljudi Iz Gradova
8 Zid
9 Tonemo
+ BONUS TRACK

Pošalji