samo sam svirao tango

SAMO SAM SVIRAO TANGO

Kristof Hajn
Priča Kristofa Hajna koja prati život profesora istorije Hansa-Petera Dalova u Lajpcigu, polovinom prošlog veka. Koliko je zatvor škakljiva tema u tom vremenu, kako je profesor završio tamo i kako se resocijalizuje nakon dve godine saznajte što pre u ovom delu.

“Samo sam svirao tango” prati profesora istorije Hansa-Petera Dalova u Lajpcigu 1968, na njegovom putu resocijalizacije u svakodnevni, privatni i profesionalni život, pošto je zbog usluge koju je učinio studentima - da kao pijanista zameni njihovog stalnog pijanistu sprečenog zbog bolesti da nastupi u studentskom kabareu - te zbog navodno provokativnih stihova, kako su ih doživeli prisutni članovi Štazija, u zatvoru proveo skoro dve godine.
Svi musavetuju da zaboravi i nastavi dalje, ali Hansu-Peteru Dalovu sve pada na pamet - da pokuša da ne radi ništa, da živi od bankarske kamate, da probađe posao kao vozač teretnih kamiona ili sezonski posao konobara na Hidenzeu - samo ne može da zaboravi.

Sa Ivanom od Hajna do Knausgora

25.07.2022.

Naša sjajna sagovornica danas je peta dama koju predstavljamo u sklopu razgovora Sa knjigom na ti, koji smo započeli na Čumić BookFestu ove godine. Pričali smo sa Ivanom o njenim navikama, ulasku u bookstagram svet, izboru i preporukama, pa vam ostavljamo ovde njene utiske, neke sjajne recepte i mnogo ljubavi prema Knausgoru. Uživajte. Detaljnije

Pošalji