roditeljstvo bez uslovljavanja
855 rsd950 rsd
Ušteda 95 rsd (10%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

RODITELJSTVO BEZ USLOVLJAVANJA

Alfi Kon
Roditeljstvo bez uslovljavanja priznatog autora Alfija Kona je revolucionarna knjiga u svetu roditeljstva. Ovde se pažnja sa dsciplinovanja i odnosa moći od roditelja ka detetu pažnja usmerava na zajednički rad sa decom i bezuslovnu ljubav.
novo
Podelite:

Ključno pitanje jeste kakve osobe želimo da stvorimo od svoje dece, želimo li da prihvataju stvari kakve jesu, ili da pokušaju da ih poboljšaju.
Većina priručnika za roditelje počinje pitanjem „Kako da nateramo decu da rade ono što im se kaže?”, a zatim predlažu različite tehnike za njihovo kontrolisanje. U ovoj zaista revolucionarnoj knjizi, priznati autor Alfi Kon počinje pitanjem „Šta je deci potrebno i kako da odgovorimo na te potrebe?”. Iz tog pitanja proističu ideje za rad sa decom umesto rada na njima.
Osnovna potreba koju sva deca imaju, smatra Kon, jeste da budu bezuslovno voljena, da znaju da će biti prihvaćena čak i ako zabrljaju ili podbace. Međutim, konvencionalni pristupi roditeljstvu koriste sisteme kazne (uključujući „tajm-aut”), nagrade (uključujući pozitivno ohrabrenje) i druge oblike kontrole koji uče decu da su voljena samo kada nas zadovolje ili zadive. Kon citira obimna, i uglavnom nepoznata, istraživanja o šteti koju nanosimo deci navodeći ih da veruju da moraju da zavrede naše odobrenje. Upravo takvu pouku deca izvlače iz uobičajenih tehnika disciplinovanja, iako to nije poruka koju većina roditelja namerava da pošalje.Za razliku od drugih knjiga o vaspitanju, Roditeljstvo bez uslovljavanja preispituje kako roditelji misle, osećaju i rade sa decom. Navodi ih da preispitaju svoje najosnovnije pretpostavke o odgajanju dece i istovremeno im nudi pregršt praktičnih strategija za prelaz od „rada na” do „rada sa” decom - uključujući i načine da zamene hvalu bezuslovnom podrškom kakva je deci potrebna da bi izrasla u zdrave, brižne i odgovorne ljude. Ova knjiga otvara oči, ruši paradigme, ponovo povezuje čitaoce sa svojim najboljim instinktima i inspiriše ih da postanu bolji roditelji.

Alfi Kon, RODITELJSTVO BEZ USLOVLJAVANJA

27.04.2020.

Alfi Kon je kontroverzan i popularan pisac i govornik, priznat od strane pedagoške struke. Ova knjiga napisana je da posluži roditeljima koji se pitaju ’’Zašto?’’, ne samo ’’Kako?’’ Detaljnije

Pošalji