robin hud

ROBIN HUD

Aleksandar Dima
Robin Hud Aleksandra Dime je klasik svetske književnosti, a naslovni junak najpoznatiji odmetnik i borac za pravdu. Robin Hud je inspirisao mnoge i dobio mnogo interpretacija do danas.

Roman o jednom od najčuvenijih odmetnika svih vremena, po kom su snimani mnogi filmovi... istorija, avantura, hrabrost, prijateljstvo, ljubav...

Pošalji

ROBIN HUD

Valahiru
★★★★★
07.06.2022.
Verujem da je većina ovde čula za ovog čuvenog mladića i za njegovu priču. Aleksandar Dima ispričao nam je životnu priču ovog junaka. Pratimo Robina od njegovog detinjstva, kada je kao beba usvojen u siromašnoj porodici. Kada se nakon nekoliko godina njegovo poreklo i društveni status polako otkrivaju, pojavljuju se brojne nevolje. Rodbinske veze, spletke bogatih koji misle samo o svojoj dobrobiti, njihova zla dela i laži izlaze na svetlost dana. Dima pripoveda na prijatan način. U ovom delu nema nekih stilskih ukrasa, ali ima puno starih vrednosti, koje su izgubljene. Dima nas uči puno čemu. Čitav svet oživeo je pred mojim očima. Baroni, baronice, dovorovi, sluge i vitezovi su hodali, spavali i umirali preda mnom. Medjutim, uvek ima ali... Čitanje se zaista razvuklo, na više od dve nedelje. Uprkos tome što je knjiga dobra, nisam mogao dugo da je čitam. Umela je da mi dosadi nakon svakih 20-30 stranica, pa bih čitao neki strip izmedju. Shvatio sam da mi se više dopada stil Aleksandra Dime Sina. Neuporedivo bolje mi je legla Dama s kamelijama. Možda je ovo neko od ranijih dela pisca ili neko od lošijih, ali me nije oduševio. Kraj mi se dopao. Poslednjih 20 stranica bile su emotivne, bolne i za pamćenje. Priče se pričaju, filmovi gledaju, a legenda o Robinu Hudu ostaje u svima nama.