rivalke versaja

RIVALKE VERSAJA

Sali Kristi
Ukoliko ste ljubitelj priča smeštenih u prošla vremena, raskošne istorijske pozadine i dvorskih intriga, ljubavno-istorijski roman Rivalke Versaja obeležiće leto pred vama. Zakoračite u svet francuskog kraljevskog dvorca u svoj njegovoj gordosti, pošasti i slavi kroz priču o jednoj od najvećih lepotica svog vremena. Istražujući detalje iz života francuskog kralja Luja XV, autorka romana Sali Kristi naišla je na priču o sestrama Nel.

Kroz priču o jednoj od najvećih lepotica svog vremena, kročite u svet francuskog kraljevskog dvorca u svoj njegovoj gordosti, pošasti i slavi.
Godina je 1730. Francuska je u miru i kralj Luj XV je naočit dvadesetogodišnji mladić koji mnogo obećava i raspolaže celokupnom moći sveta. U Parizu, na vašaru u Bulonjskoj šumi, jedna devojka susreće svoju sudbinu u obliku proročanstva i kreće na putovanje koje će je dovesti do visina koje je malo žena doseglo i baciti u dubine u koje se malo žena usudilo da zađe.
Godina je 1745. Mari An, najmlađe od ozloglašenih sestara Nel i kraljeve najdraže ljubavnice, više nema: mesto kraljeve miljenice je upražnjeno. Pomoću veza, sreće i malo spletkarenja, lepa Žana Antoaneta Poason prokrčiće sebi put do Versaja i kraljevog zagrljaja, a tu će i ostati skoro dvadeset godina i vladati Francuskom i kraljevim srcem.Da, bilo je intriga i planova, ali ništa od toga ne bi urodilo plodom da jedno nije bilo istina: Luj i ja smo stvoreni jedno za drugo. Baš kao što je rekao. Bilo je drugih koje su mogle da mu zagreju postelju, ali je on odabrao mene. I ja sam odabrala njega.

Pošalji