rijaliti

RIJALITI

Kodjo Vangorski
„Rijaliti” je osmi roman Ljubomira Anđelkovića koji je objavljen u Srbiji, pod njegovim pseudonimom Kodjo Vangorski. Radnja romana se odvija u okviru od 24 časa (u leto 2003. godine) na dan kada je umrla majka glavnog junaka. „Rijaliti“ je višeslojni, „gradski“ roman u kojem se prepliću vrlo smele erotske scene sa malo poznatim političkim intrigama karakterističnim za period raspada Jugoslavije.

Kodjo Vangorski je pseudonim ganskog i srpskog pisca Ljubomira Anđelkovića – bivšeg diplomate i avanturiste čije literarno delo je inspirisano dramatičnim okolnostima odrastanja za vreme Drugog svetskog rata i revolucije, kao i kasnijim izuzetno interesantnim iskustvima stečenim tokom višedecenijskog života u Zapadnoj Africi.
Našoj publici je poznat po romanima: GOLDBERG & ROZALINDA, autobiografski roman; OSTRAŠĆIVANJE PROŠLOSTI, knjiga o političkom inžinjeringu istorije; ANĐELČE NENSI (prva knjiga „Afričke trilogije”); ISPOVEST GOSPOĐICE KOVALSKI (druga knjiga „Afričke trilogije”); BUS ZA RAJ (treća knjiga „Afričke trilogije”); Poreklo , širenje i SUDBINA ZLA (uznemirujuća parafilozofska studija); SRBIJA JUŽNO OD SAHARE (sociografska studija).„Rijaliti” je njegov osmi roman koji je objavljen u Srbiji. Radnja romana se odvija u okviru od 24 časa (u leto 2003. godine) na dan kada je umrla majka glavnog junaka. Glavna ličnost „Rijalitija” je onaj isti Ljupče koji nas je uveseljavao svojim mladalačkim lutanjima opisanim u romanu „Goldberg i Rozalinda”. Sada je Ljupče živahni sedamdesetogodišnjak, koji je prvi put došao iz Afrike u Beograd otkako se Jugoslavija raspala. S jedne strane, ophrvan gubitkom majke, čiji spektar mu pritiska savest, a, s druge, zaprepašćen promenama u mentalitetu njegovih drugova koje su se dogodile dok je živeo u Africi, Ljupče se batrga da povrati osećaj realnosti i prevaziđe svoju dvostruku tugu. „Rijaliti“ je višeslojni, „gradski“ roman u kojem se prepliću vrlo smele erotske scene sa malo poznatim političkim intrigama karakterističnim za period raspada Jugoslavije!

Pošalji