putovanje kroz noć

PUTOVANJE KROZ NOĆ

Rodi Dojl
Rodija Dojla, jednog od najznačajnijih savremenih irskih pisaca, proslavila je Bukerova nagrada za roman Padi Klark, ha, ha, ha, ali i kultni filmovi snimljeni po njegovoj Beritaun trilogijiPosvećeni Alana Parkera, i Kopile iKombi Stivena Frirsa. Dojlova proza prepoznatljiva je po izraženoj dramskoj strukturi, bez klasične naracije i sa obiljem živopisnih, majstorski oblikovanih dijaloga, kojima prvenstveno i duguje književni uspeh.
Zamišljena kao priča o suočavanju s gubitkom voljenih, knjiga Putovanje kroz noć pretvorila se u apoteozu duboke i neuništive veze sa ženskim korenima. U ovoj lirskoj drami, Dojl uspeva da nepretenciozno, duhovito i, istovremeno, dirljivo, dočara ključne trenutke u životu četiri generacije žena jedne irske porodice.

Rodi Dojl

12.04.2020.

Posebna veza stvara se između baki i unuka. One koje možda nisu baš uvek razumele svoje ćerke, trudeći se da ih što bolje pripreme za život, sa unukama nemaju tih problema. One nisu njihova obaveza zato mogu da im pruže bezrezervnu ljubav i udovoljavaju im do mile volje. Detaljnije

Pošalji