psihologija životinja

PSIHOLOGIJA ŽIVOTINJA

Žan Fransoa Marmion
U izdanju IK Dereta, stiže nam nova psihološka poslastica, knjiga Žana Fransoa Marmiona "Psihologija životinja". Knjiga govori o našem razumevanu životinja, o tome koliko imamo sličnosti i kako ih često ne razumemo.

Ako bismo rekli da je Čovek vrsta drugačija od svih ostalih, posve neobičan i jedinstven, da ga smeh ili jezik čine superiornim u odnosu na druga živa bića, potpuno bismo prevideli svojstva nekih svojih prijatelja, životinja.
Psiholog i urednik Žan Fransoa Marmion i njegovi saradnici, najeminentniji stručnjaci iz svojih oblasti, napisali su ovu knjigu da nam otvore oči, jer životinje nisu bića koja treba uzimati zdravo za gotovo – one su mnogo više nego što se čine na prvi pogled! U preseku ljudske psihologije, psihologije životinja i etologije nalaze se svi alati koji su nam potrebni da razumemo zašto nas životinje fasciniraju, na koje sve načine smo slični jedni drugima, a kako se pak razlikujemo, ali takođe i to kako bi trebalo da posmatramo životinje, kako da se ophodimo prema njima i uspešno koegzistiramo u prirodi.

Pošalji