novo
proleće inspektora ričardija

PROLEĆE INSPEKTORA RIČARDIJA

Mauricio de Đovani
Proleće inspektora Ričardija, autora Mauricia de Đovanija, predstavlja uzbudljiv triler koji će vas držati u neizvesnosti sve do poslednje stranice. Radnja ovog romana se odvija u Napulju 1931. na samom početku proleća.
Podelite:

BOG NIKOME DUŽAN NE OSTAJE.
Ove reči lebde na usnama starice ubijene u siromašnom radničkom kvartu, zelenašice i gatare koja je bestidno krojila budućnost i mrvila sudbine nesrećnih ljudi svojim veštim prstima.
Napulj, april 1931. Prolećni vetar javio se jedne noći, nakon hladnog i tmurnog dana, i uskomešao krv u venama žena i muškaraca izgubljenih u mislima, noseći sa sobom mirise i pesme pune snažnih osećanja. Kada inspektor Ričardi i njegov odani pomoćnik dođu na mesto zločina, komšije ne žele mnogo da otkriju, ali polako izlazi na videlo da je gospođa Karmela u svoj trošni stan primala najrazličitije klijente, i one najbogatije i najmoćnije, ali i siromašne i očajne. Mnogo je onih koji su imali razlog da je ubiju – dužnici, robovi njenih obmana, razočarani i prevareni. Šta se desi kada se poigravamo iluzijama, ili kada nam izbrišu snove? Kada najnežnija ljubav postane najgora osuda i ugasi sećanja na davnašnju strast?

Pošalji