makart
programski jezik java sa rešenim zadacima
1.302 rsd1.400 rsd
Ušteda 98 rsd (7%)
- +

PROGRAMSKI JEZIK JAVA SA REŠENIM ZADACIMA

Kraus Laslo
Podelite:

"Programski jezik JAVA sa rešenim zadacima", autora Lasla Krausa, predstavlja udžbenik za programski jezik Java za široki krug čitalaca. Knjigu mogu da koriste i početnici u programiranju, ali poznavanje osnovnih pojmova iz objektno orijentisanog programiranja i programskih jezika C/C++ ili C# znatno olakšava da se savlada materija iz ove knjige.

Programski jezik Java je izložen u obimu koji može da zadovoljava i naprednije neprofesionalne programere. Od ogromne standardne biblioteke klasa, koja prati jezik Java, objašnjeni su samo delovi koji su potrebni za efikasno programiranje pri rešavanju većine problema relativno visoke složenosti.

"Programski jezik JAVA sa rešenim zadacima" je više nego udžbenik. Kroz rešene zadatke prikazane su i primene osnovnih elemenata objektno orijentisanog programiranja, a na primerima koji se uopšteno sreću u računarskoj tehnici: obradi redova, stekova, listi, tekstova, datoteka itd. Posebna pažnja posvećena je i inženjerskim aspektima programiranja. Nije dovoljno da program rešava zadati problem, već treba da bude i "lep", razumljiv, da se lako održava, da troši što manje memorije i da bude što efikasniji.

Svi programi koji se nalaze u ovoj knjizi potpuni su u smislu da mogu da se izvršavaju na računaru. Provereni su na nekoliko računara korišćenjem nekoliko različitih prevodilaca za jezik Java.

Pošalji