makart
prodavačica
495 rsd594 rsd
Ušteda 99 rsd (17%)
- +

PRODAVAČICA

Sajaka Murata
Još jedan hit iz odlične uređivačke kuhinje izdavačke kuće Booka. Na meniju – japanska kuhinji. Ako ste voleli GOŠĆU, bezrezervno ćete zavoleti i PRODAVAČICU. Naizgled obična priča o neobičnoj i više ne tako mladoj prodavačici iz mini-marketa. Pola života je provela na tom mestu, veoma dobro uklopljena, odlično prikrivajući da se ne snalazi u svetu odraslih. Ali pod pritiskom okoline da se uda ili da pronađe bolji posao, prinuđena je da preduzme neke bizarne korake...
preporučujemo
Podelite:

Keiko Furukura ima 36 godina i tačno polovinu svog života zaposlena je kao prodavačica u mini-marketu. Tu se jedino oseća kao da ima svrhu i po prvi put u životu uklopljena je u svoje okruženje. Prateći ritam svakodnevnih poslovnih obaveza i kopirajući izgled, ponašanje i govor svojih kolega Keiko je gotovo savršeno sakrila svoje nesnalaženje u svetu odraslih i prilagođenih.

Međutim, kako godine prolaze, pritisak društva na nju da se uda, rodi decu i nađe bolji posao postaje sve neprijatniji, prisiljavajući Keiko da preduzme neke prilično neobične akcije.

Briljantan roman o neuklopljenosti i nerazumevanju prikazan kroz psihu nezaboravne naslovne junakinje postao je ogroman hit u Japanu sa više od 650.000 prodatih primeraka da bi potom bio preveden na 20 jezika, a u Engleskoj i Americi je nedeljama boravio na top listama najprodavanijih knjiga.

Sajaka Murata, PRODAVAČICA

03.08.2019.

Dobra proza počiva na visokoindividualizovanim likovima i motivaciji. Sejaka Murata ispunila je prvi zahtev, dok je ovaj drugi majstorski prepustila sopstvenoj junakinji, tridesetšestogodišnjoj Keiko. Detaljnije

Pošalji