priručnik za sn i nn postrojenja licenca 350

PRIRUČNIK ZA SN I NN POSTROJENJA - LICENCA 350

Jelisaveta Krstivojević, Milenko Đurić, Veselin Ilić
Ideja knjige je da se u njoj na malom prostoru, daju samo oni elementi koji se često javljaju pri izvođenju projekata elektroenergetskih objekata srednjeg i niskog napona (gasne elektrane snage 1 do 2MW, transformatorske stanice do 35kV snage do 10MVA, male hidroelektrane, solarne elektrane, vetroelektrane i slični objekti).

To je po iskustvu autora preko 90% potreba. Za onih 10% potreba koje se retko javljaju moraće da se koriste postojeći obimni priručnici (Kajzer, ABB, Končar, Siemens i slični).

Uz knjigu se dobija i niz u praksi proverenih i testiranih softvera za proračune koji su u knjizi dati.

Knjiga sadrži sledeća poglavlja:Parametri struja kratkih spojeva (dobija se odgovarajući softver).Odvodnici prenapona.Gromobrani (dobija se odgovarajući softver).Pad napona i gubici (dobija se odgovarajući softver).Kratki spojevi (dobija se odgovarajući softver).Osvetljenje.Transformatori.Uzemljivači (dobija se odgovarajući softver).Šinska veza-mehanički aspekt (dobija se odgovarajući softver).Šinska veza-električni aspekt (dobija se odgovarajući softver).Kablovi.IP zaštita.Osigurači i zaštitni prekidači.Cene elektroenergetske opreme i radova.
Pošalji