mleko

MLEKO

Melisa Broder
"Mleko" Melise Broder priča je o dvadesetčetvorogodišnjoj Jevrejki koja je od restrikcije kalorija napravila svoju religiju. Njena najveća strast je detoks, a omiljeni hobi brojanje kalorija.

"Rejčel je dvadesetčetvorogodišnja posrnula Jevrejka koja je od restrikcije kalorija napravila svoju religiju. Danju održava iluziju kontrole kroz opsesivne rituale ishrane i radi u agenciji za menadžment talenata u Los Anđelesu. Noću pedalira na trenažeru ne krećući se nikuda. U tom svom preživljavanju Rejčel istrajava sve dok joj njena terapeutkinja ne predloži devedesetodnevni detoks od komunikacije s majkom, koja ju je odgajila ubijajući je u pojam brojanjem kalorija.
U ranoj fazi tog detoksa, Rejčel upoznaje Mirijam, mladu ortodoksnu Jevrejku, koja radi u njenoj omiljenoj prodavnici smrznutih jogurta i koja je odlučna u nameri da je nahrani. Rejčel je iznenadno i snažno opčinjena Mirijam — njenim odnosom prema hrani, njenim telom, verom i porodicom — i kako se njih dve zbližavaju, Rejčel kreće na putovanje na kome će otkriti mnogo toga o sebi, misticizmu, majkama, medu i mleku..."

MLEKO, Melisa Broder

21.10.2023.

"Mleko" Melise Broder priča je o dvadesetčetvorogodišnjoj Jevrejki koja je od restrikcije kalorija napravila svoju religiju. Njena najveća strast je detoks, a omiljeni hobi brojanje kalorija. Detaljnije

Pošalji