novo
svemirko

SVEMIRKO

Dejvid Valijams
"Svemirko" je uzbudljiva avanturistička knjiga autora Dejvida Valijamsa koja prati dvanaestogodišnju Rut koja živi na izolovanoj farmi sa svojom groznom tetkom. Sanjareći o uzbudljivom životu, svake noći posmatra zvezde svojim teleskopom. Jedne noći, njeni snovi postaju stvarnost kada ugleda leteći tanjir koji se ruši na njivu. Odlučna da istraži, otkriva tajanstvenog vanzemaljca. Njihovo neočekivano prijateljstvo proširuje se univerzumom, lansirajući je u nezaboravnu avanturu. Smještena u šezdesete godine prošlog veka, tokom svemirske trke između SAD-a i SSSR-a, ova priča otkriva tajnu koju samo Rut i njen pas Juri znaju. Njihove avanture oduševiće čitaoce i ostaviti ih s željom da sami krenu u osvajanje svemira.

Rut ima dvanaest godina, živi na izolovanoj farmi s groznom tetkom i svake noći posmatra zvezde svojim teleskopom, sanjareći o uzbudljivom životu. Jedne noći ugleda leteći tanjir kako juri preko neba. I kako se ruši na njivu. Rut se iskrada iz kuće, odlazi do letelice koja se otvara i otkriva… tajanstvenog vanzemaljca! Svi Rutini snovi postaju java, jer je oduvek znala da negde tamo u kosmosu živi neko nalik njoj… Novostečeno prijateljstvo proširiće se univerzumom i lansiraće je u uzbudljivu avanturu.

Šezdesete su godine prošlog veka. Svemirska trka između Sad i SSSR je u punom jeku. Zbog onog što se dogodilo Rut i njenom vanzemaljskom prijatelju, američki predsednik je u Ovalnoj sobi, ceo svet gleda njegovo obraćanje preko TV-a, a ljudi zastaju pred izlozima prodavnica s televizorima samo da bi makar i nakratko bacili pogled na posetioca s druge planete.Njegovo pravo poreklo znaju samo Rut i njen pas Juri, i nijedno od njih nije planiralo da otkrije tajnu…Čitajući ovu knjigu, deca će:- saznati poneke činjenice iz stvarne istorije svemirske trke između SSSR i SAD;- smejati se na sav glas;- poželeti da naprave vasionski brod.

Pošalji