novo
priče o piscima

PRIČE O PISCIMA

Mihajlo Pantić
Priče o piscima, autora Mihajla Pantića, govori o njihovim knjigama i doživljajima, sumnjama i nadama, uzletima i razočaranjima. Šta su pisci sanjali i šta im se događalo? Priče o piscima kao uzbudljiva slika jednog vremena. Književnost kao provokativno svedočanstvo, svedočanstvo kao prvorazredna književnost.
Podelite:

Trideset devet priča o piscima koje je Mihajlo Pantić čitao, poznavao ili s njima učestvovao u književnom i javnom životu.
Nesvakidašnja istorija savremene književnosti i književnog života predstavljena u pričama koje sugestivno svedoče i o književnosti i o životu.
Junaci nove knjige Pantićevih priča su Ivo Andrić i Miroslav Krleža, Stanislav Vinaver i Branko Ćopić, Danilo Nikolić i Aleksandar Tišma, Dragoslav Mihailović i Borislav Pekić, Radomir Konstantinović i Živojin Pavlović, Milorad Pavić i Svetlana Velmar-Janković, Jovan Hristić i Predrag Palavestra, Slavko Leovac i Sveta Lukić, Duško Trifunović i Dušan Kovačević, Dobrilo Nenadić i Jovica Aćin, Radovan Beli Marković i Miodrag Perišić, David Albahari i Raša Livada, Vojislav Despotov i Svetislav Basara, Stevan Tontić i Tomislav Marinković, Aleš Debeljak i Branko Čegec, kao i mnogi drugi savremeni pisci, ali i Singer i Borhes. Priče o piscima, njihovim knjigama i doživljajima, sumnjama i nadama, uzletima i razočaranjima. Šta su pisci sanjali i šta im se događalo? Priče o piscima kao uzbudljiva slika jednog vremena. Književnost kao provokativno svedočanstvo, svedočanstvo kao prvorazredna književnost.

Pošalji