priče o nadi pronalaženje nadahnuća u svakodnevnom životu

PRIČE O NADI: PRONALAŽENJE NADAHNUĆA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Heder Moris
Priče nas sve povezuju i podsećaju da uvek i za sve ima nade. Heder Moris u ovom inspirativnom delu, "Priče o nadi", za život predstavlja niz priča o izuzetnim ljudima koje je upoznala, kao i pouke koje te priče nose.

Priče nas sve povezuju i podsećaju da uvek i za sve ima nade. Heder Moris u ovom inspirativnom priručniku za život predstavlja niz priča o izuzetnim ljudima koje je upoznala, kao i pouke koje te priče nose.
U Pričama o nadi Heder Moris istražuje blagodeti pažljivog slušanja – veštine koju je primenila kada je upoznala Lalija Sokolova, tetovažera iz logora Aušvic-Birkenau i inspiraciju za svoj bestseler. Ta sposobnost navela je Lalija da joj poveri svoju priču, koju nam je prenela u romanima Tetovažer iz Aušvica i Cilkin put.
U knjizi podrobno saznajemo o autorkinom stvaralaštvu i značajnim životnim događajima. Ona nas upoznaje sa ljudima koji su je nadahnuli i čije intimne priče je ovekovečila u svojim romanima. Otkrivamo kako je ovladala umećem pažljivog slušanja – veštinom koju, kako veruje, možemo naučiti svi. Praktičnim savetima i mnoštvom primera autorka nas uči:– kako da budemo aktivni slušaoci,– kako odabrati pitanja koja postavljamo sagovorniku,– kako osluškivati i kako razumevati sagovornika,– kako zadobiti poverenje sagovornika,– kako se sluša istorija,– kako čuti sebe.

Pošalji