prema istinitoj priči
rasprodato

PREMA ISTINITOJ PRIČI

Delfin de Vigan
Knjiga Prema istinitoj priči je napeta psihološka drama o patološkom prijateljstvu baziranom na manipulaciji. Delfin De Vigan je zapravo želela da prikaže odnos u kojem Delfin počinje da oseća da ne može da funkcioniše bez L i vremenom gubi svoj identitet i kao pisac i kao ličnost.

Ophrvana teretom ogromnog uspeha svog prethodnog romana, bez inspiracije i u spisateljskoj blokadi Delfin upoznaje L. L je otelotverenje svega onoga čemu se Delfin oduvek potajno divila: ona je blistava slika ženske prefinjenosti i spontanosti sa umećem da u svakoj situaciji reaguje tačno kako treba.
Intuitivno i neobično precizno L. će osetiti Delfininu ranjivost. Neprimetno, ali namerno ona odlučuje da se uvuče u spisateljičin život. S vremenom, Delfin počinje da veruje da joj je L neophodna i nezamenjiva, a njihovo neobično prijateljstvo počinje da se očituje na sve zlokobnije načine. U rukama L., Delfin počinje da gubi identitet i kao pisac i kao ličnost.
Ovaj sofosticirani psihološki triler vešto sublimira činjenice i fikciju gradeći zastrašujuću, zlokobnu sopstvenu stvarnost – viziju zavođenja i izdaje koja će vas progoniti.„Izvanredna psihološka postavka priče u kojoj pisac u rukama drugog pisca, u stvarnom životu sve više postaje fiktivni lik. Stvarnost i imaginacija stapaju se do tačke nerazlučivosti. Majstorski napisan roman.“ New York Times„Intrigantna priča o podmukloj prirodi složene psihološke manipulacije maskirane u iskreno prijateljstvo. Triler od kojeg će vam se naježiti koža.“ Publishers Weekley„Ova pažljivo osmišljena, izuzetno napeta psihološka drama o opsesivnom, nezdravom prijateljstvu zapravo je apsolutno uspelo kniževno istraživanje maglovite granice između stvarnosti i imaginacije.“ Kirkus Reviews„Prema istinitoj priči je portret predatora stvarnog i opasnog poput prave zveri, ali mnogo zavodljivijeg, lukavijeg i strašnijeg.“ Library Journal

Put oko sveta sa knjigom: Francuska

27.05.2021.

Posle Norveške i Japana, inspirisani romanom Ljudska posla, vodimo vas u Francusku! Za vas smo ovog puta izdvojili nekoliko dela savremene francuske književnosti koja možete da čitate ako želite da se u mislima transportujete u ovu prelepu zemlju. Detaljnije

Pošalji