preludijum za zadužbinu

PRELUDIJUM ZA ZADUŽBINU

Isak Asimov
Romani Preludijum za Zadužbinu i U susret Zadužbini predstavljaju kariku između trilogije o Carstvu i romana Zadužbina.Isak Asimov jedan je od najvećih pisaca naučne fantastike u istoriji. Poznat je po svojim serijalima o Zadužbini i robotima, koje je u kasnijem periodu života spojio u jedinstven ciklus, kao i po nizu izvanrednih samostalnih romana i priča.

„Jedno od najneverovatnijih dostignuća naučne fantastike.” – The Times
Godina je 12.020 galaktičke ere, i Kleon I, poslednji galaktički car dinastije Entun, nespokojno sedi na svom prestolu. Uprkos tehnološkom i kulturnom dometu carstva, vremena su burna i leon I traži način da uvede red. Kada mladi matematičar Hari Seldon stigne na Trantor da održi predavanje na temu psihoistorije – svoje teorije predviđanja – Kleon I misli da je našao odgovor u Harijevim neverovatnim proročkim sposobnostima. Hari, vodeći računa da njegova teorija ne padne u pogrešne ruke, postaje najtraženiji čovek u carstvu: osoba koja će stvoriti ključ budućnosti – moć koju će zauvek zvati Zadužbina.Preludijum za Zadužbinu konačno otkriva događaje koji su samo nagovešteni u originalnoj trilogiji Zadužbina. Maestralna uvertira u serijal koji je dobio nagradu Hjugo za najbolji naučnofantastični serijal svih vremena.„Čitaoci koji vole Zadužbinu neće biti razočarani.” – New York Times„Asimov nam budi radoznalost i ushićuje nam intelekt.” – Publishers WeeklyVELIČANSTVENA UVERTIRA SAGE O ZADUŽBINI

Romani Preludijum za Zadužbinu i U susret Zadužbini predstavljaju kariku između trilogije o Carstvu i romana Zadužbina.Isak Asimov (1920–1992) jedan je od najvećih pisaca naučne fantastike u istoriji. Poznat je po svojim serijalima o Zadužbini i robotima, koje je u kasnijem periodu života spojio u jedinstven ciklus, kao i po nizu izvanrednih samostalnih romana i priča.

Pošalji