pre nego đavo dođe po svoje

PRE NEGO ĐAVO DOĐE PO SVOJE

Veljko M. Mijušković
Devedesete su u punom jeku. Korupcija cveta. Akademska zajednica posrće. Političke strukture divljaju. Beogradski asfalt je vreo. Pohlepa ne jenjava. Strasti bukte. Sujeta proždire. Dobro došli u novo delo Veljka Mijuškovića, "Pre nego što đavo dođe po svoje".

Devedesete su u punom jeku. Korupcija cveta. Akademska zajednica posrće. Političke strukture divljaju. Beogradski asfalt je vreo. Pohlepa ne jenjava. Strasti bukte. Sujeta proždire. „Niko nije mogao ni da pretpostavi kakve tragedije će se iz te noći izroditi. I da će đavo doći po svoje.“ Može li se mali čovek odupreti?

Beograd, 1990. godina. Dok narastaju i sazrevaju nacionalističke tenzije u svim republikama SFRJ, a zveckanje oružja koje se sve više čuje ne sluti na miran epilog utopije zvane Jugoslavija, serija nesrećnih događaja baciće u dinamični vrtlog političkih i ličnih komešanja i junake ove priče. Šta može zaustaviti manijakalni temperament smrtno opasne doktorke psihologije i tatine obožavane ćerke? Da li je jedina uteha emotivno posrnulog i psihički nestabilnog advokata dno kristalne čaše za viski, nada u novu ljubav ili pak ubistvo? Koji ulog je spreman da priloži prevejani političar da bi se našao i ostao na vrhu piramide sunca i kada prođu barikade? Držati se slepo rigidnih moralnih načela patrijarhalne sredine ili utonuti u čari preljube, dileme su devojke pred teškim životnim izborima. Kako da osiona autokratkinja zadrži kontrolu nad strukturom koja se raspada i sačuva vlast po svaku cenu?Pitanja mnogo, vremena malo, časovi brzo se broje... pre nego đavo dođe po svoje!

Pošalji