novo
pre inkala 1

PRE INKALA 1

Alehandro Hodorovski, Zoran Janjetov
Od samog početka ovog svojevrsnog uvoda u Inkal gurnuti smo naglavačke u jedinstvenu atmosferu ludo maštovitog sveta Alehandra Hodorovskog, dok svedočimo potrazi Džona Difula za sopstvenim identitetom i korenima. Jedinstveno izdanje Hodorovskog i Janjetova, u tvrdom povezu.

Avanture mladog Džona Difula pre nego što je postao najslavniji naučnofantastični antijunak.

Od samog početka ovog svojevrsnog uvoda u Inkal gurnuti smo naglavačke u jedinstvenu atmosferu ludo maštovitog sveta Alehandra Žodorovskog, dok svedočimo potrazi Džona Difula za sopstvenim identitetom i korenima, njegovom prvom susretu sa Dipoom, ali i pojavljivanju važnih likova iz serijala, kao što su Metabaron i Dijavalu.

Priča se proteže od Difulove mladosti, kada je taj simpatični probisvet ostao bez oba roditelja, pa do dana kada je, kao predetektiv, otkrio mračnu tajnu sa ozbiljnim političkim posledicama. Njegovi saveznici i pomagači su na broju (Dipo, Kolbo-5, Luz de Gara), dok sa druge strane stoje moćnici (divinoid, predsednik, premijer) koji će dati sve od sebe da ga osujete na svakom koraku…Pre Inkala, mini-serijal proizašao iz pera izvrsnog kreativnog dvojca Žodorovski–Janjetov, po tonu je srodan Inkalu, ali je ovde priča o odrastanju direktnije pripovedana, usredsređenija na mračne elemente i propast urbanog polusveta nego na duhovne aspekte Žodoovog svemira. Pre Inkala 1–3

Pošalji