pravo na prigovor

PRAVO NA PRIGOVOR

Brajan Stivenson
Knjiga Pravo na prigovor prati razvoj male Stivensonove kancelarije, koja se suočava s najvećom stopom smrtnih presuda i pogubljenja u SAD, ali uspeva da pokrene kampanju protiv osuđivanja maloletne dece na smrtnu kaznu i pred američku naciju iznese revolucionarna stanovišta o istorijatu rasnih nepravdi.

Ne možete suditi o punom potencijalu osobe na osnovu njenih grešaka iz mladosti.
Nezaboravna istinita priča o milosti iz pera jednog od najinspira­tivnijih advokata svih vremena. Ova priča predstavlja i svojevrstan apel da se zaustavi neosnovano hapšenje širom SAD.
Brajan Stivenson je na početku svoje karijere osnovao neprofitnu advokatsku kancelariju Inicijativa za jednaku pravdu (Equal Justice Initiative, EJI) u Montgomeriju, u Alabami, s namerom da zastupa siromašne i nepravedno osuđene zatvorenike.
KnjigaPravo na prigovor prati razvoj male Stivensonove kancelarije, koja se suočava s najvećom stopom smrtnih presuda i pogubljenja u SAD, ali uspeva da pokrene kampanju protiv osuđivanja maloletne dece na smrtnu kaznu i pred američku naciju iznese revolucionarna stanovišta o istorijatu rasnih nepravdi.Jedan od Stivensonovih klijenata bio je Volter Makmilan, mla­di crnac koji je osuđen na smrt zbog ubistva belkinje koje nije počinio. Njegov slučaj pokazuje kako je smrtna kazna u Americi direktna posledica korumpiranog sistema, koji je nesumnjivo na strani bogatih i krivih, a ne siromašnih i nevinih.

Pošalji