povratak (r)

POVRATAK (R)

Nikolas Sparks
Novi roman Nikolasa Sparksa, Povratak, podseća nas da smo svi ’samo ljudi’, skloni greškama i nesavršeni. Trevor Benson nikad nije nameravao da se vrati svoje rodno mesto. Radio je u Avganistanu kao ortopedski hirurg sve dok jednog dana ispred bolnice nije eksplodirala minobacačka granata. Zadobivši teške povrede, vratio se u domovinu. U nastojanju da otkrije tajne dveju misterioznih meštanki, Trevor će naučiti šta zaista znače ljubav i opraštanje... i da se u životu, da bismo krenuli dalje, često moramo vratiti na mesto gde je sve počelo.

Trevor Benson nikad nije nameravao da se vrati u Nju Bern u Severnoj Karolini. Radio je u Avganistanu kao ortopedski hirurg sve dok jednog dana ispred bolnice nije eksplodirala minobacačka granata. Zadobivši teške povrede, vratio se u domovinu, a trošna, drvena kućica koju je nasledio od dede izgleda mu kao dobro mesto za oporavak baš kao i bilo koje drugo.
U Nju Bernu brine o dedinim voljenim košnicama i priprema se za drugu specijalizaciju na fakultetu. Kada sretne Natali Masterson, zamenika šerifa, neplanirano će se kod njega probuditi osećanja koja ne može da ignoriše. Iako je očigledno da je i on njoj drag, Natali je povremeno neočekivano veoma suzdržana prema njemu. Trevor počinjeda se pita šta je uzrok takvom njenom ponašanju.U život mu ulazi još jedna tajnovita osoba, tinejdžerka Kali koja živi u obližnjem kampu za prikolice. Tvrdeći da joj je sedamnaest godina, ona radi u mesnoj prodavnici mešovite robe i izbegava društvo. Otkrivši da se svojevremeno sprijateljila s njegovim dedom, Trevor se nada da Kali može da rasvetli misteriozne okolnosti pod kojima je njegov deda umro, ali ona nudi skromne nagoveštaje sve dok se ne ispostavi da je Kalina prošlost isprepletena sa starčevom smrću više nego što je Trevor mogao da pretpostavi.U nastojanju da otkrije Nataline i Kaline tajne, Trevor će naučiti šta zaista znače ljubav i opraštanje... i da se u životu, da bismo krenuli dalje, često moram vratiti na mesto gde je sve počelo.„Veoma mudar, novi Sparksov roman podseća nas da smo svi ’samo ljudi’, skloni greškama i nesavršeni. Snažne emocije obuzeće vas već od prvih stranica.“– Popsugar„Povratak će vas oboriti s nogu. Priča o tajnama, zavođenju i opraštanju koju c´ete želeti da čitate iznova i iznova.“– CNN Underline„Roman koji prepliće elemente misterije sa izvanrednom ljubavnom pričom. Sparksovo zrelo pripovedanje oduševiće njegove dugogodišnje obožavaoce.“– Mountain Times

Pošalji