povratak nestale

POVRATAK NESTALE

Sara Bledel
Sara Bledel nam u svom novom ostvarenju donosi priču "Povratak nestale", o istražiteljki Luiz Rik, jednom naizgled mirnom danu i večeri na obodu Nejlsija, koje se pretvara u pravi horor.

Autorka bestselera Zaboravljene devojčice i Staza smrti
Roman o istražiteljki Luiz Rik
Protiče još jedno mirno veče na obodu Nejlsija dok jedna žena priprema večeru za svoju porodicu. A onda, upucana lovačkom puškom kroz kuhinjski prozor, pada mrtva i pre nego što dotakne pod. Domac´ica je meta šokantnog, metodičnog ubistva.
Iako je ubijena u Engleskoj, ispostavlja se da je Sofi Parker danska državljanka koja se na listi nestalih lica nalazi već skoro dve decenije. Iz tog razloga istraga postaje međunarodna i Luiz Rik će biti pozvana kao istražiteljka danske policije. Ubrzo će na sopstveno iznenađenje otkriti da je Sofin nestanak pre osamnaest godina prijavio niko drugi do Ajk, njen kolega i ljubavnik.Impulsivan po prirodi, Ajk odmah odlazi u Englesku gde ga hapse pod sumnjom za Sofiino ubistvo. Luiz je potpuno dekoncentrisana otkrićem da Ajk ima ikakvu vezu sa tim slučajem, a ujedno su joj poljuljana i sva saznanja i osećanja prema njemu. Da bi rešila svoj dosad najkontroverziji slučaj, mora ostaviti emocije po strani.„Odlična priča koja se bavi neistraženim teritorijama u kojima saosećanje postaje zločin, a naklonost vodi do hladnokrvnog ubistva.“– New York Times Book Review„Roman o dostojanstvu, tajnama i smrti koji preispituje granice ljudskog razumevanja i empatije.“– Publishers Weekly„Mračni triler o kontroverznoj društvenoj temi sa završetkom koji naglašava autorkino umeće.“– Booklist

Pošalji