pet kraljevstava

PET KRALJEVSTAVA

Kiran Larvud
"Priča o Pet kraljevstava" je uzbudljiv ep Kirana Larvuda koji nas vodi kroz čarobni svet zečeva, gde se jazbine nisu ograničavale na rupe, već su postale čitavi gradovi skriveni od pogleda. Centralna figura je Podkin Jednouhi, neustrašivi zec-ratnik čija slava o hrabrosti i lukavosti prelazi vekove. Kroz pripovedanje starog barda, mladi zečevi uče o Podkinovom putu od lenjog i razmaženog sina plemenskog poglavice do najvećeg ratnika svih vremena. Larvud vešto prepliće priče o hrabrosti i junaštvu, dok bard prenosi legendu mlađim naraštajima, istovremeno učeći ih važnim životnim poukama. "Pet kraljevstava" je izuzetan roman koji će oduševiti ljubitelje epske fantastike, istražujući putovanje od običnog zečića do nezaboravnog junaka, čije će ime živeti kroz vekove. Kiran Larvud majstorski stvara svet fantastike i pruža čitaocima priču koja inspiriše hrabrost i otkriva heroja u svakome od nas.

U vreme kada su zečevi bili mala, uplašena bića, jazbine su bile tek nešto više od skupine rupa i tunela pod zemljom. Sada, u ovo novo doba, one su potpuno drugačije: pod zemljom su, sasvim skriveni od pogleda, podignuti čitavi gradovi i sela.

Podkin Jednouhi je legenda: neustrašivi zec-ratnik čija je slava o lukavosti i hrabrosti putovala kroz vekove. Ali kako je on postao tako moćan borac? Odgovor vas može iznenaditi…

Kada jedne zimske snežne večeri putujući bard stigne u Bagrem, biće srdačno dočekan. U zamenu za hranu i prenoćište, počeće da priča priču o Podkinu Jednouhom, najlenjem i najrazmaženijem sinu plemenskog poglavice, koji nije oduvek bio heroj (i koji je imao dva uha!)… I uskoro će svi zečevi biti očarani i udubljeni u priču kako je jedan mali zec savladao najokrutnijeg neprijatelja i postao najveći ratnik svih vremena.Izvanredan roman iz pera nagrađivanog pisca Kirana Larvuda oduševiće sve ljubitelje epske fantastike.Bard, stari zec, mladim zečevima u tradicionalnom duhu pripoveda jednu od najbitnijih legendi u svih Pet Kraljevstava – legendu o hrabrom zecu, Podkinu Jednouhom. Radnja romana se retrospektivno vraća u Podkinovo vreme dok bard u sadašnjosti prepričava te događaje mlađim naraštajima zečeva i uz to ih uči poukama koje se iz legende mogu izvući. Roman je prožet pričama o hrabrosti i junaštvu, ali i idejom da u svakom od nas čuči mali ratnik, poput epskih junaka. Podkin Jednouhi prelazi put od razmaženog zečića do odvažnog junaka koji će još dugo živeti kroz legendu.

Pošalji