geopolitika i teritorijalnost

GEOPOLITIKA I TERITORIJALNOST

Marta Zorko

Knjiga Marte Zorko pod naslovom „Geopolitika i teritorijalnost“;, po aktualnosti i atraktivnosti problematike kojoj je posvećena; po informativnoj vrijednosti sadržaja koji je u njoj izložen, po tome kako je sadržaj strukturiran; kao i po načinu interpretiranja prezentiranih činjenica i kritičkim opservacijama predočenih stanja i trendova u vezi sa razmatranom problematikom, predstavlja nesumnjivo značajan doprinos obogaćivanju fonda znanstvenih saznanja iz područja političke geografije i geopolitike. Prof. dr. Zoran KilibardaAutorica je uspjela na vrlo jasan i edukativan način sistematizirati najznačajnije koncepte geopolitike i geopolitičke prakse. Stil pisanja, ali i didaktička dimenzija knjige govori da je ona u prvom redu namijenjena osobama koje se žele upoznati sa složenim pitanjima teritorija i granica iz perspektive geopolitike i njezinih različitih poddisciplina.Doc. dr. Sead TurčaloAutorica daje ključan doprinos razvoju geopolitike u Hrvatskoj, smješta domaću akademsku zajednicu na svjetsku znanstvenu kartu u pogledu proučavanja teritorija i teritorijalnosti te uspješno baštini svoje starije kolege koji su bili započeli izučavanje političke geografije i geopolitike.Doc. dr. Višeslav Raos

Knjiga Marte Zorko pod naslovom „Geopolitika i teritorijalnost“;, po aktualnosti i atraktivnosti problematike kojoj je posvećena; po informativnoj vrijednosti sadržaja koji je u njoj izložen, po tome kako je sadržaj strukturiran; kao i po načinu interpretiranja prezentiranih činjenica i kritičkim opservacijama predočenih stanja i trendova u vezi sa razmatranom problematikom, predstavlja nesumnjivo značajan doprinos obogaćivanju fonda znanstvenih saznanja iz područja političke geografije i geopolitike.

Prof. dr. Zoran Kilibarda

Autorica je uspjela na vrlo jasan i edukativan način sistematizirati najznačajnije koncepte geopolitike i geopolitičke prakse. Stil pisanja, ali i didaktička dimenzija knjige govori da je ona u prvom redu namijenjena osobama koje se žele upoznati sa složenim pitanjima teritorija i granica iz perspektive geopolitike i njezinih različitih poddisciplina.

Doc. dr. Sead Turčalo

Autorica daje ključan doprinos razvoju geopolitike u Hrvatskoj, smješta domaću akademsku zajednicu na svjetsku znanstvenu kartu u pogledu proučavanja teritorija i teritorijalnosti te uspješno baštini svoje starije kolege koji su bili započeli izučavanje političke geografije i geopolitike.

Doc. dr. Višeslav Raos

Pošalji