ponašaj se poput vođe, razmišljaj poput vođe

PONAŠAJ SE POPUT VOĐE, RAZMIŠLJAJ POPUT VOĐE

Herminia Ibarra

JEDINI NAČIN DA POSTANETE VOĐA JE DA SE POČNETE PONAŠATI POPUT VOĐE. ZATO, ŠTA ČEKATE?
Herminia Ibarra – stručnjak za profesionalni razvoj i razvoj liderstva i ugledna profesorica na INSEAD-u, vodećoj međunarodnoj poslovnoj školi – pokazuje kako menadžeri i direktori na svim nivoima mogu poboljšati svoje liderstvo uvođenjem malih, ali ključnih promena na svom poslu, u svojim mrežama i ličnom ponašanju.
Ibarra uobičajenu filozofiju „prvo razmisli pa onda deluj” preokreće tvrdeći da će vam navedene tri strategije omogućiti da učite kroz delovanje i povećati ono što ona naziva „izvidom” – dragocenu spoljnu perspektivu koju stičete direktnim iskustvima i eksperimentisanjem. Za razliku od uvida, izvid će vam pomoći da promenite način na koji kao vođa razmišljate o tome kakav je posao važan, kako treba da koristite svoje vreme, koji su odnosi važni za informisanje i podršku vašeg liderstva i zašto i ko želite da postanete.
Pomoću samoprocena i praktičnih saveta za utvrđivanje vaših gorućih izazova u pogledu vođenja, ova knjiga će vam pomoći da izradite plan delovanja kako biste postali bolji vođa i doveli svoju karijeru na visi nivo. Vreme je da počnete da učite kroz delovanje.


„Pronicljiva nova knjiga Herminije Ibarre je podsticajno je štivo za sve one koji imaju strast za vođenjem i razvijanjem ljudi. U vremenima ubrzanih promena, njeno detaljno istraživanje i primenjeni pristup 'transformacije delovanjem' proširuju vidike.”
- Joe Kaeser, CEO, SIEMENS AG
„U ovoj provokativnoj novoj knjizi, Herminia Ibarra dovodi u pitanje konvencionalno razmišljanje o liderstvu. Ona uzima u obzir kontekst velikih ubrzanja i menjanja oblika u kojem svi mi živimo i nudi praktičnu knjigu o liderstvu usmerenu na delovanje, identitetu i promeni. Radi se o obaveznom štivu svakog savremenog lidera.”
- Susan S. Peters, viša potpredsednica, GE
„Herminia Ibarra je stvorila vredan i uspešan model za pomoć profesionalcima naprednih razmišljanja u napredovanju na korporativnoj lestvici. Ona je stvorila živopisnu kartu za ostvarenje rasta u karijeri na temelju načela 'uči dok deluješ'. Svim profesionalcima koji nastoje da dođu na viši nivo preporučujem da pročitaju ovu knjigu.”
- Marshall Goldsmith, autor, NY Times
„Na temelju iscrpnog istraživanja i iskustva u radu s menadžerima, Ponašaj se poput vođe, razmišljaj poput vođe pruža pronicljive i praktične savete o tome kako učiniti ono najteže – promeniti sebe. Ponašanjem, nasuprot razmišljanju, svi mi možemo postati bolje vođe.”
- Linda A. Hill, profesor poslovne administracije, Harvard Business School
„Da biste bili bolji vođa, morate 'najprije delovati, a onda razmišljati'. Pročitajte ovu knjigu i otkrijte šta jedan vrlo originalan um, Herminia Ibarra, ima na umu.”
- Charlotte Beers, državni sekretarijat SAD-a
„U današnjem sve promenljivijem i neizvesnijem svetu, liderstvo je postalo važnije nego ikada ranije. Ali potrebne su nove veštine. Ova inteligentna knjiga koja podstiče na razmišljanje namenjena je onima koji zaista žele da promene svet – onima koji su se spremni delovanjem dovesti u situacije vođenja, iako su možda prethodno mislili da se nalaze van njih.”
- Paul Polman, CEO, UNILEVER
„Herminia Ibarra raskrinkava mitove o vodstvu svojom svežom, pronicljivom, ali praktičnom knjigom o važnosti delovanja nad introspekcijom. Ona je savršen trener koji svima koji žele voditi pokazuje kako se sebi maknuti s puta i videti svet oko sebe. Njene priče i alati čine ovu knjigu obaveznim štivom za sve vođe u nastajanju.”
- Rosabeth Moss Kanter, Profesorica Harvard Business School


Kratak sadržaj:
Načelo „izvida”: kako se ponašati i razmišljati poput vođe
Redefinirajte svoj posao
Umrežite se na sve strane
Budite zaigraniji
Upravljajte procesom uspinjanja
Djelujte odmah

HERMINIA IBARRA je stručnjak je za profesionalni razvoj i razvoj liderstva. Ona je Cora Chaired profesorica liderstva i učenja na INSEAD-u i osnivač obrazovnog programa za menadžere Tranzicija u vodstvo, kao i autor knjige Working Identity: Unconventional Strategies for Reinventing Your Career (Harvard Business School Publishing, 2003.).

Pošalji