politička mobilizacijau srbiji od 1987 do 1992 godine

POLITIČKA MOBILIZACIJAU SRBIJI OD 1987. DO 1992. GODINE

Vladimir Ribić
"Politička mobilizacija u Srbiji od 1987. do 1992. godine" je kapitalna studija autora Vladimira Ribića koja duboko istražuje ključne političke događaje u Srbiji tokom tog petogodišnjeg perioda. Kroz temeljna istraživanja dokumenata, građe i izvora, uključujući analizu srpske i jugoslovenske štampe iz osamdesetih i prve polovine devedesetih godina, Ribićova knjiga otkriva genezu Antibirokratske revolucije i njenih dugoročnih posledica. Osim toga, istražuje zašto su se društvene i političke promene u Srbiji odvijale tako kako jesu krajem osamdesetih, i kako je nastala srpska opozicija u početku devedesetih godina. "Politička mobilizacija u Srbiji od 1987. do 1992. godine" je ne samo dragoceno, već i neophodno svedočanstvo o istorijskim događajima u kojima smo svi bili svedoci.

Kapitalna studija o političkim događajima koji su obeležili političku i društvenu scenu Srbije od 1987. do 1992. godine.
Nastala na osnovu dugogodišnjih istraživanja dokumenta, građe i izvora, uključujući i srpsku i jugoslovensku štampu iz osamdesetih i prve polovine devedesetih godina, knjiga Politička mobilizacija u Srbiji od 1987. do 1992. godine detaljno analizira kako je nastala Antibirokratska revolucija i koje su njene posledice, zbog čega su u Srbiji krajem osamdesetih odložene društvene i političke promene, kao i na kojim je osnovama nastala srpska opozicija početkom devedesetih godina.
Knjiga Politička mobilizacija u Srbiji od 1987. do 1992. godine je dragoceno i neophodno svedočanstvo o istoriji čiji smo svedoci.

Pošalji