pokrov tame

POKROV TAME

Dušan Miklja
Dušan Miklja u knjizi Pokrov tame piše o trgovini oružjem koja prati ljubavnu priču glavnih junaka. Tek na samom kraju čitaoci će saznati koliku snagu ljubav zapravo ima i može li ona biti jača od sistema koji nas tera da budemo deo nečeg zlog.

Može li čovek ostati pravedan i human u neuravnoteženom svetu utemeljenom na zlu samovoljnih pojedinaca? Ima li u takvom svetu mesta za ljubav?
U samom središtu ove priče nalazi se uvek aktuelna tema – pisac se usudio da osvetli dosad neotkrivene aspekte trgovine oružjem i da pritom prikaže pojedinosti koje su potpuna nepoznanica čoveku XXI veka. Gde ima oružja, ima i vatre, a vatru uvek prati plamen koji skriva sudbine i krivih i nedužnih. Međutim, iza tog plamena čitaočevu pažnju okupiraće ljubavna priča glavnih junaka, koja je ispripovedana tako da će tek na poslednjim stranicama knjige saznati da li ljubav može biti snažnija od sistema i dogmi, ali i od svih drugih datosti koje ne počivaju na istini.

Dušan Miklja, POKROV TAME

29.06.2020.

Dušan Miklja u ovom romanu obrađuje jednu izuzetno aktuelna temu koja se bavi izvozom oružja. Pokrov tame veoma verodostojno govori o licemerju država koje su spremne da zarad očiglednih interesa, u jednom momentu zabranjuju, a već u drugom daju zeleno svetlo nedozvoljenoj trgovini oružjem. Detaljnije

Pošalji